Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2008

Opah kahwin lagi

anak kucing yang tak pikir ape2.Tapi kita banyak perkara perlu difikir dan amanah kita amat besar.







selalu yang didengar ayah kahwin lagi..tapi kali ini opah kahwin lagi. Hehe. Opah saudara ku kahwin lagi. Dengan orang yang muda lagi darinya.Beza 5 tahun jugak lah. Dah jodoh ditakdirkan Allah s.w.t, semoga bahagia.

Baru-baru ini, sebuah story yang menyayat hati juga ku peroleh dari seorang teman. Kami mengenali insan dalam story tersebut. Cerita rumah dan tangga. Mereka berkahwin atas dasar cinta.Ye lah ..sekarang ni kalau tak cinta tak nak kahwin.Ish,ish,ish(sambil menggeleng
kepala)

Sambung story, pasangan tu dikurniakan beberapa orang anak. Namun , yang sedihnya, betapa berkiranya si suami, membiarkan anak menangis kelaparan barulah dibelikan beras.kalau tak, sanggup tunggu isteri balik belikan beras guna gaji isterinya dari menggunakan duitnya yang berlongok-longgok tu.Nak kata kedekut, ntahlah.Kucing pun tahu anak dia lapar dan cari makan untuk anak dia.kucing pun ada usaha.

'Bila …

1430 Hijrah dah tiba !

Seronoknya dah masuk tahun baru. Azam baru, angan-angan baru, citarasa yang baru, dan senarai ibadah pun kenalah dibaharukan.

Kalau yang lepas , qiammullail (bangun di malam hari) sebulan atau dua bulan sekali..tahun ni kenalah upgrade. Kalau yang lepas, lepas solat subuh selalu buat "sujud syahwi" atas katil..tahun ni tak boleh lah..lepas solat terus gerakkan badan siapkan diri dengan kerja .

Tahun ni azamnya, nak cari duit banyak sebab hujung tahun nak g ke Vietnam. Misi bantuan ke sana pula. at the same time, ada rancang nak beli rumah sendiri. tengah survey area hulu Langat.
Bukan apa senang nak jenguk Mak abah dan uruskan syarikat serentak. Tapi tu perancangan 5 tahun , jika dipanjangkan umur.

Dah graduate dengan jayanya...rancang juga nak sambung Master. Tengah mecari dana dan juga peluang yang ada. Buat masa ni, Zaisara perlu dikemaskini sistem pengurusan dan pemasaran. Stamina untuk 2 bulan sebelum Ramadhan hingga 1 syawal , kena dilatih dari sekarang. alhamdulillah, wa…

Kitab Cinta Yusuf Dan Zulaikha

Baru-baru ni mencari novel di MPh , alamanda Putrajaya. Dah lama tak baca novel sejak menghabiskan beberapa tulisan Habiburrahman El-Shirazy. yang terakhir pun tulisan John Gray, Men from Mars, Women From Venus.

Pernah luah pada seorang sahabat, Ibah, takut untuk membaca novel yang ada sekarang.Yang dulu punya pun tak baca jugak. Takut sebab boleh mengkhayalkan. Menjadikan kita berangan-angan seperti dalam novel tu. Dan boleh dikatakan novel yang ada sekarang lebih menekankan cinta sesama pasangan dan kurangnya penghayatan watak. Bukan itu sahaja, plot cerita yang hampir sama, dan pengakhirannya boleh diketahui tanpa perlu menghabiskan bacaan.
Namun, memang sebab dah minat sgt membaca novel, at the same time, di malam hari ada kelapangan selain memikirkan apa yang perlu dilakukan keesokkan harinya, cari jugaklah novel.

Ni novel yang pertama untuk Tahun Baru 1430 Hijrah. - Kitab Cinta Yusuf Dan Zulaikha-
Berlatarbelakangkan kawasan pedalaman Indonesia, ceritanya cukup indah dan disusun den…
kak bee tag saya..haha.1 st time kena tag.

1) Do you think you’re hot?Nope.Fasha sandha lagi hot.(tak tau kenapa teringat dia)

2) Upload your favourite picture of you.tak minat

3) Why do you like that picture?
dah tak minat lah...nak wat camne

4) When was the last time u ate pizza?
4 hari sebelum g qurban di kemboja

5) The last song u listened to?
Aiman-Cinta terakhir ( best giler-siap bawak tidur)

6) What are u doing right now besides this?
tgk movie cinta u-turn. Awie tak boleh terima bakal isteri dia lawa giler

7) What name would u prefer besides yours?
ntah..rasa sedap dah.

People I tag :
1. aqilah
2. kak bee
3. ahmad izzat
4. ahmad akmal
5. atam
6. halim

8) Who is no.1?

tgh lonely sebab kena tinggal dgn ofismate. Lain suma dah berhenti kerja sbb depa part time. suka makan ape saja yang ade kat kedai Sharifah bangi.Dia cari boyfren yg kerinting tapi bukan mcm ally cat.Org tak tau.Aku je tau.Kan qilah.

9) Who is no.2?

org yang tag saya.Hehe. Lawak jugak. Lama dah tak jumpa.Akak yg amat comel.Jgn lupa je…

Kalendar Hijri & Masihi

ni lah kalendar hijri dan masihi.
sama macam kalendar kuda...cuma tak dak kuda..
dan dia adalah kalendar islam.
ada gak info-info lain yang best dan seronok untuk semua macam

- takwim solat bagi kuala lumpur
- kata-kata hikmah
-ayat-ayat cinta
- dan paling penting..cuti sekolah






harga RM1.50 sekeping.
yang ni kecik punya...yang besar takda
Tapi bagus untuk perancangan
dan mudah di bawa kemana-mana

nak dapatkan ...hubungi saya.. di
sarahazizul@yahoo.com tak pun sms je ke 013-6249318.

kalu tinggal di Area bangi, putrajaya, boleh dihantarkan tempahannya.

oh ye, kalau nak candat sotong kat area langkawi, setiap 8 dan 22 hb bulan hijri . so boleh rancang dan semak jadual anda..guna kalendar ni.ehhhe.

Hari Raya Aidil Adha di Kemboja

bertolak ke kemboja hari raya ke dua bersama tiga orang kawan...Flight ke Kemboja jam 3.15 petang. tapi hari tu Delay ..flifght ke sana jam 4.45 petang.Fuh. penat jugak.syukur ada kawan2 sekali...takdelah bosan menanti.
Dalam flight yang amat kelaparan disebabkan memang tak makan..time makan tu mmg tak pandang kiri kanan. huhu ( tak senonoh betul). sempat juga berkenalan dengan group Darul Fuqaha' yang juga ke Kemboja pada hari yang sama

Qurban di Takeo bersama wakil EZ Qurban


Mak dan Fathiah menyambut ketibaan kami dengan banner konsert di Airport.


Tiba di Kemboja, di sambut oleh ahli keluarga dan bos EZ yang memang dah ada awal di sana. meriah-meriah... malam tu makan di rumah rakit Sufiyyah. time tu musim Ikan,…