Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Sketch Cook Book

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Biasa tak kalian mendengar atau menggunakan buku sketch/ sketch book? . Sketch book ini merupakan sebuah buku yang terdiri daripada helaian kosong. Biasanya digunakan oleh para artis untuk melukis atau melakar idea mereka. 
Baru -baru ini, pada 14 Oktober 2012, saya mendapat ilham yang saya rasakan cukup menarik setelah saya menghadiri program TAMRIN STS, Kuasai pasaran dan kemunculan di media. Tuan Zamri Mohamad, salah seorang penyampai berkongsi idea, mencadangkan kepada para trainer, antara cara menguasai pasaran adalah dengan menulis buku. Buku yang ditulis mestilah sesuatu yang menarik, padat dan berbaloi oleh pembaca untuk mendapatkannya. Hmm, nak menulis buku ni bukanlah mudah...saya pernah bercita-cita untuk menerbitkan buku resepi ... tetapi..itulah..panas-panas bunga tahi ayam sahaja. hohohoho

Diuji atas apa yang kita cakapkan?

Assalamualaikum & salam sejahtera, 
Pernah tak anda perasan, kita diuji dengan apa yang pernah kita cakap/sampaikan? Kadangkala, perkara kecil sahaja ...tetapi kita diuji atas situasi itu. Apa lah yang aku merepek ni?
Mengimbau kenangan lalu, pada waktu itu, saya belum berkahwin lagi. Sahabat baik saya, sudah mendirikan rumah tangga. Sebelum dia berkahwin, kami kerap berjumpa ... setelah dia berkahwin, kadang - kadang berjumpa, selepas saya kahwin, kami jarang berjumpa. Ahha, perkahwinan tak salah... hehehe ... tiada yang salah pun. Malah, kami sangat gembira melaluinya. Yang tentunya sibuk dengan kerja dan komitmen masing-masing ..dan kami tetap juga berjumpa sebenarnya dengan menggunakan sms.

Permainan Masak-masak online

Assalamualaikum & salam sejahtera, 
Hujung minggu lepas, saya ada terbaca tweet dari kak Ina (orang kuat Sri Munawwarah Design), katanya, Always tell my kids...kalau weekend bangun awal2 sebab banyak benda yang menarik nak buat...your hobbies are waiting for you!!!!!!!
Oh, saya sangat setuju dengan Kak Ina. Maka hujung minggu saya yang lalu saya isi dengan bermain permainan video sambil menemankan suami saya berkerja. Hehehe